0

Moja Korpa

0 RSD
Vaša korpa je prazna.
Proizvodi
Kategorije proizvoda

Kako odabrati odgovarajuću veš mašinu?

Veš mašine su deo svakog domaćinstva, a odabir prave za vaše potrebe može biti naporan zadatak. U ovom tekstu ćemo prikazati najznačajnije faktore prilikom odabira veš mašine.

Veš mašine se mogu razlikovati u nekoliko faktora, kao i u jedinstvenim karakteristikama, kao što su programi za pranje, zaštita za decu, kontrola temperature, digitalni displej i tako dalje.

Najznačajnije karakteristike veš mašina:

  1. Način punjenja mašine – kada pričamo o načinu punjenja mašine, razlikujemo mašine koje se pune od napred i od gore. Oba tipa imaju svoje prednosti i nedostatke. Mašine koje se pune od gore, imaju vertikalni bubanj. One imaju manje programa od drugog tipa, ali su jednostavniji za korišćenje i ekonomičniji. Mašine koje se pune od napred imaju horizontalni bubanj. Ovaj tip je moderniji, ima više naprednih funkcija, kao što je na primer tajmer za pokretanje programa, protok za toplu vodu, više od 30 programa pranja itd.
  2. Kapacitet – Postoje mašine za pranje veša sa malim i velikim kapacitetom. Odabir će zavisiti od broja članova domaćinstva i/ili učestalosti pranja. Kapacitet mašine se meri u kilogramima i direktno je povezan sa težinom veša, koji planiramo da operemo. Određen tip veša može da bude lagan, ali da pri tom zauzima puno mesta, kao što su prekrivači, dok je kod džinsa situacija obrnuta. Preporučljivo je da se bubanj ne napuni skroz, kako bi bilo više mesta za pranje. Ako imate puno ukućana i perete veš jednom nedeljno, odaberite mašinu sa velikim kapacitetom. Ako perete veš svaki drugi-treći dan, odgovaraće vam mašina sa srednjim kapacitetom. Nećete pogrešiti ni ako odaberete mašinu sa malim kapacitetom – ako se nakupi više veša, opraćete ga u više tura.

Drugi faktori, na koje možete obratiti pažnju pre odabira veš mašine su materijal bubnja, raspoloživi programi, mogućnost kontrole temperature, odlaganje pranja itd.

Sajt koristi kolačiće da bi nam pomogli da stvorimo što bolje korisničko iskustvo i za analizu prometa web stranice. Pročitajte više o ovom klikom na dugme "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće da bi nam pomogli da stvorimo što bolje korisničko iskustvo